Psychológ pre rozhovor v médiách: Online poradňa MOJRA spolupracuje s poprednými redakciami

https://www.blog.mojra.sk/post/484

Vstup do digitálneho veku priniesol revolúciu v mnohých oblastiach ľudského života, vrátane spôsobu, akým hľadáme odpovede na naše otázky a problémy. S nárastom popularity online poradenstva sa stáva stále dôležitejšia spolupráca medzi špecializovanými platformami a médiami. V tomto ohľade prichádza na scénu Mojra, popredná online poradňa, ktorá sa už od roku 2016 zameriava na poskytovanie kvalitných odpovedí a rád vo všetkých oblastiach ľudského života. Poradňa Mojra ponúka komplexné poradenské služby a usiluje sa o rozmanitejší prístup k informáciám. Preto pravidelne nadväzuje rôznorodú spoluprácu s renomovanými médiami, reláciami a online aj tlačenými časopismi. V tomto článku sa pozrieme na to, ako Mojra a médiá spoločne tvoria jedinečnú a pre užívateľov prínosnú spoluprácu.


Odborné vyjadrenie psychológa

V televíznom spravodajstve aj v rôznych článkoch sa neustále dočítate množstvo zaujímavostí. Redaktori sa snažia reflektovať na aktuálne dianie, prinášajú rôzne novinky zo všetkých oblastí ľudského života. V posledných rokoch sa do popredia dostávajú práve témy, ktoré sa úzko dotýkajú každého z nás. Či už sú to rôzne životné krízy, problémy s deťmi, ktoré podliehajú moderným fenoménom, zdravie a psychika.

 

Zahrnutie vyjadrenia psychológa do článku poskytuje množstvo výhod ako pre redaktorov, tak pre ich čitateľov.


 5 dôvodov, prečo je pre redaktorov cenné zahrnúť do svojich článkov odborné stanovisko psychológa:

  1. Odborná autorita: Psychológovia sú odborníci na ľudské správanie, emocionálnu pohodu a psychické procesy. Ich vyjadrenie k téme prináša článku dôveryhodnosť a autoritu
  2. Záruka kvalitných informácií: Psychológovia majú hlboké vedomosti v oblasti ľudskej psychiky. Ich vyjadrenie do článku prináša kvalitné informácie, ktoré sú podložené vedeckými poznatkami a skúsenosťami z praxe. Tým redaktori zabezpečia, že ich čitatelia obdržia spoľahlivé a relevantné informácie.
  3. Vysvetlenie komplexných tém: Niektoré témy, ako je duševné zdravie, medziľudské vzťahy, starostlivosť o seba atď., sú komplexné a vyžadujú odbornú perspektívu. Psychológovia môžu pomocou svojich vedomostí a zručností vysvetliť tieto témy jednoduchšie a zrozumiteľnejšie pre širokú verejnosť.
  4. Empatická perspektíva: Psychológovia majú schopnosť porozumieť a empatizovať s ľudskými emóciami, problémami a ťažkosťami. Ich vyjadrenia môžu článkom pridať ľudský rozmer a pomôcť čitateľom sa vcítiť do situácie, ktorú článok opisuje.
  5. Praktické rady a návodyPsychológovia môžu poskytnúť praktické rady, stratégie a návody na zvládanie rôznych situácií a výziev. To umožňuje redaktorom ponúknuť čitateľom konkrétne tipy a postupy, ktoré im môžu pomôcť v ich každodennom živote.



Spolupráca s psychológom poskytuje redaktorom pridanú hodnotu a istotu, že ich článok je vyvážený, informačne presný a prínosom pre čitateľov.

 

Akými spôsobmi spolupracuje Mojra s médiami a časopismi?

Spolupracujeme s mnohými médiami a časopismi v Českej republike, na Slovensku aj v zahraničí. Naša redakčná činnosť je rôznorodá, od vstupov, cez komentáre k témam, rozhovorom, po celé články. V našej poradni sa nebránime žiadnym spôsobom komunikácie s redaktormi.

 

Medzi najčastejšie využívané metódy patria:

      • Písomný rozhovor: Redaktor zašle otázky k téme e-mailom s požadovaným termínom spracovania. Psychológ spracuje odpovede a tie sú zaslané späť do redakcie e-mailom.

      • Online rozhovor: Redaktor sa s psychológom spojí formou videohovoru (po dohovore je možné aj telefonicky). Psychológ odpovedá na otázky, redaktor ich následne zapracuje do článku a ten potom pošle poradni na autorizáciu. Psychológovia preferujú zaslanie okruhu tém, o ktorých budú hovoriť, aby sa na rozhovor mohli čo najlepšie pripraviť

      • Online rozhovor v živom prenose: Často sa na nás obracajú aj televízne relácie, ktoré by rady do vysielania zahrnuli vyjadrenie psychológa. Tu sa dohodne online spojenie formou videohovoru s redakciou, kedy tento je vysielaný v priamom prenose (popr. zo záznamu). Psychológovia preferujú zaslanie okruhu tém, o ktorých budú hovoriť, aby sa na vstup mohli čo najlepšie pripraviť.

      • Osobná účasť na natáčaní: S niektorými médiami je online komunikácia doplnená aj osobnou účasťou v natáčacom štúdiu, rádiu. Táto forma spolupráce je však časovo veľmi náročná, psychológ sa musí pripraviť na natáčanie, dopraviť sa do štúdia atď. Preto s ohľadom na túto časovú náročnosť a tiež na fakt, že niektorí psychológovia sa nachádzajú v zahraničí, preferujeme spoluprácu online formou.

       

Psychológ, ktorý na danú tému odpovedá, je vždy vybraný s ohľadom na jeho skúsenosti v danej problematike. Čitatelia tak získajú informácie a odporúčania od špecialistu, ktoré sú podložené jeho praxou.



 Pracujete v médiách/redakcii a radi by ste získali odborný názor psychológa? Neváhajte nás kontaktovať na e-mail:  poradna@mojra.sk alebo telefonicky: +421 (0)911 226 030

 


 

Komentáre

  • Zapojte sa do diskusie.
    Zadajte Váš komentár.

  • Avatar

Podobné články



Na hranici pekla: Kombinácia depresie a hraničnej poruchy osobnosti (BPD)

Na hranici pekla: Kombinácia depresie a hraničnej poruchy osobnosti (BPD)

Autor: psychologická poradňa | symptómy hraničnej poruchy osobnosti | tipy psychológa | život s hraničnou poruchou a depresívnymi epizódami“Je to také bežné, že sa to môže stať komukoľvek z nás. Problémom však je, že nikto o tom nechce hovoriť.”  Ruby Wax Depresia a hraničná porucha osobnosti (BPD) patria medzi dve veľmi závažné psychické poruchy, ktoré často spolunažívajú, pričom ich kombinácia vedie k výraznému zhoršeniu kvali...

Pokračovať v čítaní

Ekonomická neistota a ako ju zvládať

Ekonomická neistota a ako ju zvládať

Autor: psychologická poradňa | Podpora pri zvládaní stresu| konkrétné stratégie psychológa Pojem ,,ekonomická neistota“ je dnes čoraz bežnejším javom a stáva sa neoddeliteľnou súčasťou života v modernom svete. Nestabilita na finančných trhoch, rastúca inflácia, zvyšujúce sa náklady na bývanie a každodenné potreby, obavy o stratu svojho zamestnania, ako aj globálne udalosti, napríklad finančné krízy môžu vyvolať stres a úzkosť. Ekonomické nap...

Pokračovať v čítaní

Digitálny detox: Tipy a stratégie pre efektívne obmedzenie času stráveného online

Digitálny detox: Tipy a stratégie pre efektívne obmedzenie času stráveného online

Autor: psychologická poradňa | Digitálny detox | konkrétné stratégie psychológa V dnešnej modernej dobe sa stala téma ,,digitálny detox“ neoddeliteľnou súčasťou, keďže technológie hrajú kľúčovú úlohu v našom každodennom živote. Aj keď je pravdou, že internet, sociálne médiá a smartfóny prinášajú množstvo výhod, ich nadmerné používanie má škodlivý vplyv na naše fyzické aj duševné zdravie. Práve preto je digitálny detox, alebo teda ...

Pokračovať v čítaní

Psychológovia portálu Mojra.sk

Značky


Začnite meniť Váš život k lepšiemu ešte dnes!    Objednať