Ako nájsť slovenského psychológa v Anglicku?

https://www.blog.mojra.sk/post/491

Farebné vresoviská, tajomná príroda, alebo historický Londýn. Anglicko, alebo skôr celé Spojené kráľovstvo, má pre ľudí určité čaro. Nejeden z nás sa vypraví na poznávací zájazd či už priamo do centra Londýna, do Škótska za krásami jeho hlavného mesta Edinburghu, alebo do niektorého z grófstva Severného Írska.


Ak Veľkou Britániou iba prechádzate, stretnete sa s veľmi prívetivým a ohľaduplným prístupom starousadlíkov. Budú na vás hovoriť pomaly, pomáhať vám pochopiť, čo chcú povedať, gestikulovať a očaria vás svojou pohostinnosťou. To ale len do doby, než sa rozhodnete stať „jedným z nich“. Akonáhle sa totiž raz rozhodnete do Anglicka presťahovať, budú od vás všetci títo milí ľudia požadovať skutočne vysokú úroveň angličtiny, znalosť ich zvykov a mnoho a mnoho ďalšieho.


Zrazu na vás nikto nebude brať ohľad. Čaká vás poriadny kultúrny šok! Pripočítajte k tomu ešte samotu, smútok za rodinou, jazykovú bariéru, všadeprítomnú byrokraciu, partnerské problémy a mnoho ďalšieho. Na problém je zarobené…


Nájsť slovensky hovoriaceho psychológa v zahraničí? Skoro nemožné. Zverovať sa s problémami v cudzom jazyku? Náročné. 


Psychologická starostlivosť v Anglicku

Možno ste riešili nejaké problémy už doma, na Slovensku. A myslíte si, že ich cestou do zahraničia vyriešite. Alebo sa na vás nabaľujú postupne, s rokmi života v zahraničí. Či tak alebo onak, dospeli ste do bodu, že sa o všetkom chcete porozprávať s odborníkom. Na koho sa obrátiť?

Jednou z možností je vyhľadať anglicky hovoriaceho psychológa. Lenže ten sa s vami bude baviť iba po anglicky. Čo síce nie je problém, pretože pravdepodobne tento jazyk ovládate perfektne, ale popravde, ľahšie vyjadríte svoje pocity a obavy jazykom, ktorý je pre vás prirodzený – vaším materinským. Nejedna štúdia totiž poukazuje na to, že v každom jazyku človek rozmýšľa trochu inak.


Slovenský psychológ v Anglicku?

Nájsť psychológa v zahraničí nie je len tak. Poradní je síce veľa, ale nie je to ako návšteva u lekára. Keď sa necítite dobre fyzicky, napr. vás trápi chrípka, dokážete svoje problémy jednoducho popísať. Ony sa totiž choroby prejavujú všade na svete rovnako a majú svoje ustálené slovné spojenia v rôznych jazykoch.


Lenže vy nepotrebujete popísať, ako sa cítite navonok, ale vo vnútri – duševne. A zrazu zistíte, že nedokážete nájsť správne označenie pre pocit, ktorý vás trápi. A tak začnete hľadať v iných vodách. Ani strýko Google vám zrazu nevie pomôcť. Pretože pod pojmom slovenský psychológ v Londýne, v Birminghame, v Cambridgi, vo Wellse, v Newcastle, v Edinburghu, alebo kdekoľvek inde zrejme nič nenájdete. A sadnúť do auta alebo na lietadlo a vydať sa za slovensky hovoriacim psychológom späť do rodnej krajiny? Nemysliteľné.


Našťastie sú už dávno preč doby, kedy bolo nutné psychológa navštíviť priamo u neho v ordinácii. V súčasnej dobe je tu totiž možnosť psychologického poradenstva online.


Online psychologické konzultácie

Výhodou dnešnej doby je, že vďaka moderným technológiám môžete s psychológom hovoriť v podstate odkiaľkoľvek. Stačí vám na to len niekoľko vecí, ktoré dnes vlastní každý z nás – mobil, počítač, internet…


Konzultácia s psychológom môže prebiehať formou klasického telefónneho hovoru, cez e-mail, alebo ako videohovor cez Skype, WhatsApp, Viber. Vďaka rozhovoru cez webkameru môžete s psychológom v podstate udržiavať kontakt tvárou v tvár aj na diaľku. A čo je na tom najlepšie? Že tieto online konzultácie budú prebiehať v jazyku, ktorý je vám najbližší. Teda vo vašom materinskom.


Online psychologická poradňa MOJRA

Sme poradňa, ktorá poskytuje konzultácie s psychológom formou online rozhovoru. Máme za sebou už niekoľko rokov praxe, fungujeme už od roku 2016 a ponúkame všetky vyššie spomínané typy konzultácií – e-mailom, telefonickú aj cez webkameru.


Sme si dobre vedomí toho, že vzťahové, pracovné, či osobné problémy sa človeku nevyhýbajú ani v zahraničí, a preto sme chceli zaistiť možnosť psychologickej starostlivosti v slovenskom jazyku aj napríklad niekoľko tisíc kilometrov ďaleko od Slovenska.


Plne si uvedomujeme, že sú problémy, ktoré neznesú odklad. Preto sa u nás nestretnete s dlhými čakacími lehotami, ale konzultáciu s psychológom môžete mať reálne už do hodiny od jej objednania. A to nielen v pracovné dni, ale aj cez víkend. Navyše v predpoludňajších, popoludňajších aj večerných hodinách.


Samotná objednávka konzultácie je potom veľmi jednoduchá. V hornom menu kliknete na tlačidlo OBJEDNAŤ SA, zvoľte spôsob konzultácie a psychológa. Objednávkový formulár vás potom objednávkou prevedie pekne krok po kroku.

Komentáre

  • Zapojte sa do diskusie.
    Zadajte Váš komentár.

  • Avatar

Podobné články



Na hranici pekla: Kombinácia depresie a hraničnej poruchy osobnosti (BPD)

Na hranici pekla: Kombinácia depresie a hraničnej poruchy osobnosti (BPD)

Autor: psychologická poradňa | symptómy hraničnej poruchy osobnosti | tipy psychológa | život s hraničnou poruchou a depresívnymi epizódami“Je to také bežné, že sa to môže stať komukoľvek z nás. Problémom však je, že nikto o tom nechce hovoriť.”  Ruby Wax Depresia a hraničná porucha osobnosti (BPD) patria medzi dve veľmi závažné psychické poruchy, ktoré často spolunažívajú, pričom ich kombinácia vedie k výraznému zhoršeniu kvali...

Pokračovať v čítaní

Ekonomická neistota a ako ju zvládať

Ekonomická neistota a ako ju zvládať

Autor: psychologická poradňa | Podpora pri zvládaní stresu| konkrétné stratégie psychológa Pojem ,,ekonomická neistota“ je dnes čoraz bežnejším javom a stáva sa neoddeliteľnou súčasťou života v modernom svete. Nestabilita na finančných trhoch, rastúca inflácia, zvyšujúce sa náklady na bývanie a každodenné potreby, obavy o stratu svojho zamestnania, ako aj globálne udalosti, napríklad finančné krízy môžu vyvolať stres a úzkosť. Ekonomické nap...

Pokračovať v čítaní

Digitálny detox: Tipy a stratégie pre efektívne obmedzenie času stráveného online

Digitálny detox: Tipy a stratégie pre efektívne obmedzenie času stráveného online

Autor: psychologická poradňa | Digitálny detox | konkrétné stratégie psychológa V dnešnej modernej dobe sa stala téma ,,digitálny detox“ neoddeliteľnou súčasťou, keďže technológie hrajú kľúčovú úlohu v našom každodennom živote. Aj keď je pravdou, že internet, sociálne médiá a smartfóny prinášajú množstvo výhod, ich nadmerné používanie má škodlivý vplyv na naše fyzické aj duševné zdravie. Práve preto je digitálny detox, alebo teda ...

Pokračovať v čítaní

Psychológovia portálu Mojra.sk

Značky


Začnite meniť Váš život k lepšiemu ešte dnes!    Objednať